FANDOM


Elfstanié is een van de 5 landen die ontstaan is na de val van het grote Elfstaanse rijk. Elfstanié word als één van de machtigste hoge landen gezien. En staat geheel in het teken van vrede en evenwicht bewaren en bontgenoten te helpen in nood. Het land staat vooral bekent om zijn landschappen, groepen en het behouden van de vereniging van het oude rijk. Door de landen in de hoofdstad Elfcerné worden regelmatig bijeenkomsten gehouden om te overleggen en wordt vooral gebruikt als besturingsstad en verenigingsstad Elfcerné en de havenstad van het land is Dondor.

Scan 20151124(1)

Het continent West vlak (Elfstanié links onderin)

Landschapen en liggingen

Het landschap van Elfstanié bestaat vooral uit sparren bossen, geheuvelde gebieden, vlaktes, bergen, kloven, meren en rivieren. In het westen ligt het land aan De scheidende zee daar bevinden zich nog de Alpha eilanden die bij het land horen. De buurlanden van Elfstanié zijn Ereon, Land van dalen, Nasania en De hogelanden.

Klimaat

Het klimaat is aan de kust vooral zeeklimaat. Grote delen van het land hebben vooral landklimaat daardoor is het weer meestal koel en fris.

Regering

Het bestuur van Elfstanié is niet landelijk gericht, maar meer op steden en gebieden gericht. De koning van Elfstanié is Rick de Groene. Op de plekken waar de regering minder stabiel is wonen meestal volkeren en groepen die de macht in het land voor zichzelf willen hebben, maar er zijn ook stammen die voor De Meesters zijn en bondgenoten zijn die onder het Elfstanse rijk vallen. Deze volkeren wonen vaak in dorpen of zijn nomaden.

Het leger

Elfstanié heeft na de val van het grote rijk geen officieel leger meer gehad, omdat het land heel veel kleiner was geworden en delen van het oude leger werden verdeeld onder de andere vier landen, maar Elfstanié had nog wel de groep De Meesters. De Meesters zijn een groep die de beste vechters hebben op het gebied van schermen, boogschieten en magie.

De bevolking

Elfstanié heeft een bevolking dat vooral bestaat uit groepen, nomaden, stammen en bendes. Deze groepen zijn allemaal actief in het land,onderwereld, steden en groepen. En het zorgt ervoor dat er op sommige plekken strijd heerst. De groep De Meesters hebben voornamelijk de touwtjes in handen in het land, maar moeten wel vaak optreden tegen de onderwereld van Elfstanié. De Meesters proberen vooral de orde te handhaven door soms erop uit te gaan, door aanvallen te plegen tegen legers van stammen, en door grensposten te hebben bij steden, dorpen, belangrijke plekken en grenzen.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.