FANDOM


De mijnen van Dondor zijn de grootste en belangrijkste mijnen van de wereld. In deze mijnen worden de meest krachtige en zeldzaamste edelstenen en mineralen gevonden die er in de wereld te vinden zijn.

In de kliffen van de stad Dondor liggen de mijn van Dondor. De mijnen bestaan uit grote zalen, smederijen, opslagen en werkplaatsen, deze worden verlicht door grote groene bergkristallen. In deze mijnen worden van de gevonden edelstenen en kristallen medaillons en sieraden gemaakt. De stenen van de medaillons bevatten uitzonderlijke krachten. Hierdoor kunnen mensen speciale gaven en zintuigen ontwikkelen.

In de mijnen werken mijnwerkers, metaalbewerkers en bewakers. Deze mensen mijnen of verwerken de edelstenen en mineralen tot medaillons en sieraden. De bewakers bewaken de hallen waar medaillons van overledenen, zeldzame/heilige medaillons en nieuwe medaillons liggen opgeslagen.

Door de winning van edelstenen en mineralen is de stad een zeer belangrijke inkomstenbron voor het land en is de stad erg rijk, maar ook heel erg belangrijk. Dondor is het economische hart van Elfstanïe. De stad verhandeld Medaillons aan bijna alle landen van de wereld vooral aan de land heilige landen in het continent Noordwestvlak en de meest landen in Westvlak.